Hoppa till innehåll
Search
Close this search box.
Från start

1 April, 2022 |

var startskottet när Patrik grundade Patrik Nord Konsult och Byggnation AB, förkortat NKB. Det hade varit en livslång dröm att skapa något eget att forma, driva och utveckla.

In i NKB tog han med sig en lång erfarenhet och gedigen kunskap inom området för hallbyggnation och konstruktion av stommar, i både stål, betong och trä. NKB’s drivkrafter grundar sig i den expertis och djupa förståelse som Patrik har förfinat under sina år i branschen.

NKB

Om oss

På NKB vill vi växa för att ta oss an större volymer. Med detta som mål jobbar vi för att med de tekniska aspekterna satsa på att differentierade stomlösningar för att skapa hållbara och funktionella byggnader.

Med vår omfattande kunskap och erfarenhet kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar för varje projekt. Vi har ett brett kontaktnätverk inom projektering, leverantörer och entreprenörer vilket möjliggör en smidig och anpassningsbar process där kundens önskemål och behov alltid står i fokus. Genom att dra nytta av dessa väletablerade kontakter kan vi säkerställa att varje byggprojekt genomförs med hög kvalitet och effektivitet.

Oavsett om det handlar om att konstruera en robust stålkonstruktion, en hållbar betongstomme eller en kombination av olika material för att uppfylla specifika krav, kan NKB skapa innovativa och skräddarsydda lösningar som matchar kundens vision. Genom noggrann projektering och samarbete med vårt professionella nätverk kan vi leverera pålitliga och hållbara hallbyggnader som överträffar förväntningarna.

Patrik Nord, föddes 1986

och växte upp i en mindre ort i hjärtat av Bergslagen där allting hade kretsat kring en gruva som tyvärr la ner under 80-talet.

I grannkommunen var den huvudsakliga sysselsättningen metallindustrin vilket förde tankarna till en teknisk utbildning och efter tre
år på gymnasiet som ledde till ett sommarjobb som CAD-ritare på en av de större lokala industrierna, var det dags att göra värnplikten i Arvidsjaur. Där utbildade Patrik sig till jägarsoldat i fjällmiljö, hade lätt för skytte och han fick årets utmärkelse för bästa skytt på bataljonen.

Samma år som värnplikten var avklarad valde han mellan att gå vidare
som yrkessoldat eller börja som konstruktionslärling på ett stålbyggnads-företag med egen konstruktion, tillverkning och montage. Valet föll på stålbyggnader och de första 6 åren spenderades med CAD projektering. Anställningen utvecklades under åren och 2016 började Patrik att arbeta som försäljningschef.

Nedan hittar ni ett utdrag från vår policy:
• Verksamhetspolicy